Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Seth

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Seth: Seth is een Hebreeuwse naam met als betekenis "de aangeduide" of "vervanger". Volgens de Bijbel is Seth de derde zoon van Adam en Eva en zouden alle mensen van hem afstammen.

Bekende naamdragers

Seth Gaaikema (1939) is een Nederlands cabaretier en schrijver van musicals. Oorspronkelijk schreef Seth enkel teksten voor Wim Kan, maar vanaf 1967 begon met zijn eigen optredens als cabaretier. Hij werd pas bekend in 1970 door zijn oudejaarsconference Tien Miljoen Geboden. Hij is schrijver van verschillende musicals zoals Swingpop, Publiek, De Zonnetempel en Adam en Eva. In 1987 ontving hij een Gouden Harp van de stichting Conamus.

Seth Green (1974) is een Amerikaans acteur en televisieproducer. Hij is vooral bekend voor zijn rol als zoon van Dr. Evil in de Austin Power films. Hij heeft rollen gehad in verschillende films en televisieseries, zoals The Wonder Years, Greg the Bunny, Tucker, The X-files en Grey's Anatomy.

Geboortekaartjes met de naam Seth

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Seth. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Seth of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Seth kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Seth of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455