Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sergio

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Sergio: Sergio is afgeleid van het Latijnse Sergius, met als betekenis "dienaar".

Bekende naamdragers

Sergio (1965) is de pseudoniem van Serge Quisquater, een Vlaamse zanger en televisiepersoonlijkheid. Sergio werd bekend als zanger van het duo Taste Of Joy (later veranderd in Touch of Joy), samen met de zangeres Sandy, waarmee ze in 1999 een hit scoorde met het liedje I Can't Let You Down. In 2002 vertegenwoordigde Sergio, samen met drie Nederlandse zangeressen, Belgiƫ op het Eurovisiesongfestival. Sergio & De Ladies belande echter op de dertiende plaats met hun lied Sisters. Sergio presenteerde verschillende televisieprogramma's waaronder Fata Morgana, De Foute Quiz en Sterren op Ijs.

Sergio Leone (1929-1989) was een Italiaans filmregisseur die bekend werd van zijn films The Good, The Bad And The Ugly en Once Upon A Time In The West. Sergio Leone wordt beschouwd als de vader van de spaghettiwestern. Hij had een pessimistisch wereldbeeld, waarin iedereen corrupt en onbetrouwbaar is.

Afgeleide namen: Serge, Sergius

Geboortekaartjes met de naam Sergio

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sergio. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sergio of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sergio kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sergio of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455