Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sepp

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Sepp: Sepp is een variant van Seppe, met als betekenis "schitterende of stoutmoedige overwinning". Mogelijk is Sepp ook een verkorting van Jozef (Joseph), wat in het Hebreeuw betekent de toegevoegde.

Bekende naamdragers

Sepp Maier (1944) is een Duitse oud-voetballer die in 1959 begon te spelen bij Bayern M√ľnchen, een ploeg die in 1965 promoveerde naar de Bundesliga. In 1975, 1977 en 1978 werd Sepp gekozen tot Duits voetballer van het jaar. In 1978 kreeg hij tevens de titel Duitse Keeper Van De Eeuw. Sepp speelde 95 keer met het Duitse elftal, dat in 1974 wereldkampioen werd.

Afgeleide namen: Sep, Seppe, Sibe, Sippe

Geboortekaartjes met de naam Sepp

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sepp. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sepp of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sepp kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sepp of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455