Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Senna

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Senna: Senna is mogelijk een variant van Senne, met als betekenis "waarheid".

Bekende naamdragers

Ayrton Senna (1960-1994) was een zeer succesvolle Braziliaanse autocoureur. Alhoewel "Senna" hier een familienaam is, is het toch door hem dat deze naam populair werd als voornaam. Senna werd driemaal wereldkampioen Formule 1 en won 41 van de 161 races waaraan hij ooit deelnam. Senna stierf tijdens de Grote Prijs van San Marino, waarna een hele reeks nieuwe veiligheidsmaatregelen werden genomen.

Afgeleide namen: Sen, Senn, Senne

Geboortekaartjes met de naam Senna

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Senna of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje sennaReacties

Reacties in verband met de voornaam Senna kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Senna of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

peter   10 Nov 2017
Ayrton Senna da Silva das de volledige naam van de braziliaanse coureur ik denk dat zijn voornaam Ayrton was en zijn tweede naam Senna waarschijnlijk van de meter van hem was.

peter   10 Nov 2017
helaas moet ik nic zijn standpunt volgen en is eigenlijk ook het logische dus SENNE voor een jongen en SENNA voor een meisje

Senna   05 Oct 2017
Ik vind het een eer om naar Ayrton vernoemd te zijn!! Ik ben er zeker van dat hij een van mijn idolen zou geweest zijn

Senna   01 Nov 2016
Iedereen die Senna een lelijke naam vindt krijgt wahed kaakstoot

Sonne   28 Sep 2016
Leuk!

Senna   05 Feb 2016
Een geweldige naam voor een jongen je hoort het steeds meer voor een jongen

Senna   18 Dec 2015
Ik vind senna de mooiste jongensnaam op de wereld

senna   14 May 2015
ik heet ook senna maar ik vind dat helemaal niet leuk. ik vraag vaak aan mijn ouders waarom ze voor deze naam gekozen hebben hun zeggen dan dat ze het van Ayrton Senna hebben en zeggen dat ze het een mooie naam vinden. zelf ben ik er nog niet uit of het nu voor een jongen of voor een meisje leuker is.

senna   10 Feb 2015
ik ben er heel trots op dat ik zo heet, want in het betekend schittering/waarheid

senna    28 Nov 2013
lois ik ben een meisje en heet senna en dat is gwn een mooie naam voor een meisje

Senna   26 May 2013
Ik heet Senna maar ik ken een jongen die senne heet maar wat betekent mijn naamlois   05 Oct 2012
Daar ben ik niet mee eens! Er zijn nog jongensnamen die eindigen op de letter a zoals luca, nicola, noa en noem maar op. Senna is een italiaanse jongensnaam en vind ik persoonlijk niet mooi voor een meisje. Voor een meisje klinkt sienna en fenna veel vrouwelijker.

mandy   24 Feb 2012
Wij hebben ons zoontje Senna genoemd. Wij vinden het een mooie, stoere jongensnaam! Het kan ook voor meisjes maar dan zou ik eerder Fenna of Sienna doen.

monique   03 Jun 2011
onze zoontje heet ook senna, een meisje heete zo ik vondt dat echt een stoere jongens naam!!! wij vinden senna echt voor een jongen en senne voor een meisje. maar idd iedereen moet het voor zich weten, smaken verschillen nou eenmaal.

Femke   28 May 2011
Senna is een laxeermiddel. Leuke naam!!!

Rob   13 Dec 2010
Wat een zever van het eindigen met een A Luca is toch ook een jongensnaam en is ook met een A...

claudia   05 Jul 2010
onze zoon heet senna vernoemd naar de formule 1 coureur artyhon senna hij is geboren net nadat hij verongelukt is en wij vinden het geen meisjesnaam het kan voor beiden!!!In het jaar 1994 hoorde je het amper maar toen marco borsato zijn zoon zo noemde ging zowat heel ned zijn kind zo noemen zowel als jongens als meisjes naam.Iedereen moet zelf weten hoe men zijn kind noemt toch? ik blijf het een prachtoge naam vinden groetjes

Senna   16 Nov 2009
Senna is de coolste naam ooit en ik ben er trots op dat ik zo heet xx.

nic   15 Nov 2009
wel iedere naar eindigend op een a zou voor een meisje gekozen moeten worden want een jongetje gaat met die a later uitgelachen worden, SENNE voor jongen SENNA voor meisje


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455