Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sebastiaan

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Sebastiaan: Sebastiaan is een Franse vorm van Sebastos dat "eerwaardig" betekent.

Bekende naamdragers

Sint-Sebastiaan was een christen uit Milaan, geboren in de derde eeuw na Christus. Sebastiaan zou als soldaat van keizer Carinus wonderen hebben verricht. Toen de keizer ontdekte dat Sebastiaan christen was liet hij hem arresteerden hem en doorzeven met pijlen. Toen men hem wilde begraven bleek dat hij nog leefde. Hij werd opgelapt en verscheen op de trappen van de tempel van Sol Invictus om de keizers te wijzen op hun onrechtvaardig optreden tegen de christenen. Maar hij werd opnieuw gearresteerd en in het Circus van Rome doodgeknuppeld. Sint-Sebastiaan is de beschermheilige van onder andere de schutters, soldaten, jagers, steenhouwers, tuiniers, kleermakers en brandweerlieden.

Sebastiaan Verschuren (1988) is een Nederlands topzwemmer die gespecialiseerd is de borstcrawl. In 2006 vestigde hij het Nederlandse Record op de 1500m vrije slag en de 800m vrije slag.

Afgeleide namen: Bas, Bastiaan, Sebastian, Sebastianus, Sebastien, Sébastien , Senne

Geboortekaartjes met de naam Sebastiaan

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sebastiaan. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sebastiaan of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sebastiaan kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sebastiaan of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sebas   03 Dec 2014
Ik heet Sebastian

Silke   25 Mar 2014
help!!!!!!!!!!!!!!! ik ben hoopeloos verliefd op Sebstiaan

kjjjjjj   27 Sep 2010
echt wat kinder achtig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

izzy v.l   27 Sep 2010
mijn broer heet sebastiaan. en hij is fantastisch. ik zou die naam altijd bij me dragen!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455