Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sean

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Iers

Betekenis Sean: Sean is een Ierse variant van Jan, met als betekenis "Jahweh is genadig".

Bekende naamdragers

Sean Lennon (1975) is de zoon van beroemde muzikant en vredesactivist John Lennon enYoko Ono. Ook hij is actief in de muziekwereld.

Sean Connery (1930) is een Schots acteur.Sean Connery nam deel aan bodybuildingwedstrijden en won in1953 de derde plaats in een Mister Universe-verkiezing. Hij is vooral bekend voor zijn rollen in James Bond films. Nadat lezers van Londense krant hem verkozen speelde hij de rol van JamesBond te vertolken in Dr. No. Hierna speelde hij nog 5 andere James bond films en andere grote speelfilms. In 1988 werd Sean genomineerd voor een oscar voor zijn rol in The Untouchables. In 1999 werd hij tot ridder geslagen door de Britse koningin Elizabeth II.

Afgeleide namen: Jana, Jane, Janeke, Janie, Janiek, Janis, Janje, Janke, Janne, Jannes, Jantje, John, Shaun, Shawn

Geboortekaartjes met de naam Sean

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sean. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sean of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sean kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sean of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455