Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sandra

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Sandra: De meisjesnaam Sandra is een verkorting van Alexandra, met als betekenis "beschermster".

Bekende naamdragers

Sandra Cretu (1962) is een Duitse zangeres die in 1985 wereldwijd bekend werd met haar lied Maria Magdalena. Als kind won ze een talentjacht met een vertolking van Olivia Newton-John. In 1979 werd Sandra leadzangeres van de groep Arabesque, waar ze met haar erotische kleding veel aandacht trok

Sandra Kim (1972) is de artiestennaam van Sandra Caldarone, een Belgische zangeres die vooral bekend is als winnares van het Eurovisiesongfestival in 1986 met het lied J'Aime La Vie. Na het songfestival kwam pas uit dat ze dertien was, maar de uitslag werd niet gewijzigd. In Vlaanderen werd het nummer Bel Me, Schrijf Me, een duet dat ze samen zong met Luc Steeno een hit.

Afgeleide namen: Sandar, Sander, Sandor

Geboortekaartjes met de naam Sandra

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sandra. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sandra of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sandra kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sandra of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sandra   17 May 2012
sandra is een classic name, simpel maar wel mooi. De naam sandra komt het meest voor in nederland, duitsland, italie en zuid amerika. sandra is ook de verkoring van kasandra/cassandra, allesandra en aleksandra.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455