Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Samuël

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Samuel: Samuel is afgeleid van Sjemoeel, dat "de naam is God" betekent. Samuel was een profeet uit de tijd van koning Saul.

Bekende naamdragers

Samuel Morse (1791-1872) was een Amerikaans uitvinder en kunstschilder. Hij was uitvinder van de morsecode. De morsecode werd een internationale standaard en bestaat uit met tussenpozen uitgezonden signalen, die letters, leestekens en cijfers voorstellen.

Samuel Beckett (1906-1989) was een Ierse schrijver en dichter. Hij is vooral beroemd geworden door zijn toneelstuk Waiting For Godot, een toneelstuk dat opviel omdat er weinig in gebeurde. In 1969 kreeg Samuel Beckett de Nobelprijs voor de Literatuur.

Samuel Goudsmit (1902-1978) was een Nederlands-Amerikaans natuurkundige van Joods afkmost. Hij was een kernfysicus die samen met George Uhlenbeck het concept van de spin van het elektron introduceerde, dat inhoudt dat elektronen om hun as draaien.

Afgeleide namen: Sam, Samuela, Samuella, Samel, Samme, Sammie, Sammy, Samson

Geboortekaartjes met de naam Samuel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Samuel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Samuel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Samuel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Samuel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sanne   26 Nov 2015
Gister te horen gekregen dat we een jongen krijgen erg blij, hij gaat Samuel heten!

Catherine   09 Jun 2014
Ik wil mijn zoon Samuel noemen. Hopelijk gaat hij dit fijn vinden. Hij wordt binnen 2 weken geboren. Tot dan Samuel!!!

samuella   06 Sep 2009
samuella is een unieke naam wat niet vaak voor komt

samuella   06 Sep 2009
in 1997 is samuella geboren

Harry Bos   02 Apr 2009
Gisteren is Samuel Bos geboren!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455