Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Salim

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Salim: Salim is een Arabische jongensnaam, met als betekenis "de vredevolle".

Bekende naamdragers

Salim Sdiri (1978) is een Franse verspringer die tweemaal deelnam aan de Olympische Spelen, maar hierbij geen medailles won. Tijdens de EK indoor 2007won hij een bronzen medaille.

Salim Seghers (1948) is een Vlaamse charmezanger, die in 1971 zijn eerste hit scoorde met het liedje Verlaat Me Nooit. Andere bekende liedjes zijn Vaarwel, Waar Is Nu Je Liefde, Mooie Uren, Mooie Dromen en Aicha. Sinds 1987 organiseert Salim jaarlijks een fanreis naar het Spaanse Lloret de Mar, waarbij ruim 1600 personen meereizen.

Afgeleide namen: Saleem, Salem, Selim

Geboortekaartjes met de naam Salim

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Salim. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Salim of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Salim kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Salim of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

salim   05 Sep 2016
salim is cool


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455