Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sacha

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Sacha: Sacha is een vleivorm van Alexander, met als betekenis "beschermer".

Bekende naamdragers

Sacha Distel (1933-2004) was een Frans zanger, jazzgitarist en componist. Toen hij negentien was trok hij naar New York om zijn Engels te verbeteren en in contact te komen met componisten en producers terechtkwam. Sacha zou een korte relatie gehad hebben met Brigitte Bardot, maar trouwde uiteindelijk in 1963 met de skikampioene Francine Bréaud.

Sacha Baron Cohen (1971) is een Britse komiek die vooral bekend is van zijn typetjes Ali G en Borat. Met zijn Da Ali G Show won hij in 2001 de BAFTA Award voor beste comedyserie.

Afgeleide namen: Alex, Alexa, Alexander, Alexandra, Alexandrine, Iskander, Lex, Sandar, Sandor, Sander, Sandor, Xander, Zandra

Geboortekaartjes met de naam Sacha

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sacha. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sacha of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sacha kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sacha of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455