Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Sabine

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Sabine: De meisjesnaam Sabine betekent letterlijk "behorende tot de stam van de Sabijnen", een Ouditalisch volk uit Italië.

Bekende naamdragers

Sabine Appelmans (1972) is een voormalig Belgisch professioneel tennisspeelster, die van 1989 tot 1998 deel uitmaakte van het Belgische Fed Cup-team en in 1992 en 1996 van het Belgische Olympisch team. In 1990 en 1991 werd Sabine verkozen tot sportvrouw van het jaar in België. Na haar tenniscarrière probeerde ze tv-omroepster te worden, maar zonder succes. Sabine is getrouwd met Serge Haubourdin en heeft 2 zonen: Obi en Arno.

Afgeleide namen: Bina, Sabien, Sabijn, Sabinna, Sabiny, Sabyna

Geboortekaartjes met de naam Sabine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Sabine. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Sabine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Sabine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Sabine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

dick   05 Aug 2017
sabine in 3 musketiers van dumas wordt gedood omdat ze een ketter of heks was maar dat is fictie, ik vind het een erg mooie naam

sara   31 Jul 2013
lief sabin


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455