Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ruth

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Ruth: Ruth is vooral een meisjesnaam met als betekenis "vriendin".

Bekende naamdragers

Ruth is de hoofdpersoon uit gelijknamige bijbelboek. Ruth werd de stammoeder van het koningshuis van Juda en van de Messias en was tevens de overgrootmoeder van koning David.

Ruth Jacott (1960) is een Nederlands zangeres van Surinaamse afkomst. In 1988 wint Ruth Jacott het Knokke Festival, waarna ze belangrijke rollen krijgt in de musicalwereld. In 1993 nam ze deel aan het Eurovisiesongfestival, waar ze met het liedje Vrede op de zesde plaats eindigde. In hetzelfde jaar zong ze samen met Paul de Leeuw een grote hit met Blijf Bij Mij. In 1997 wordt Ruth Jacott onderscheiden met een Gouden Harp. In 2008 ontving ze de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Kleine Musical, nadat ze de titelrol speelde in de musical Billie Holiday.

Afgeleide namen: Rusaert, Rutgert, Ruthana, Ruthera, Rutheria

Geboortekaartjes met de naam Ruth

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ruth. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ruth of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ruth kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ruth of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

ruth   01 Nov 2011
ik vind het leuk dat ik ruth noem omdat mijn naam vrindin betekend

ruth van eygen   18 Aug 2011
ik vind ruth een hele mooie naam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455