Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rutger

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Rutger: Rutger is afgeleid van de Germaanse naam Rodger, met als betekenis "roemvolle strijder met speer".

Bekende naamdragers

Rutger Castricum (1979) is een Nederlandse presentator, die vooral bekendheid is als verslaggever voor de website GeenStijl. In 2005 maakte Rutger voor RTV Rijnmond het programma Rutger Leert Stappen, Wat Is Hier Het Nieuws, Rutger Haalt De Krant en Geloof ’t of Niet. Vanaf 2006 werkt Rutger voor het weblog GeenStijl, waarvoor hij filmpjes en reportages maakt.

Rutger Hauer (1944) is een Nederlands acteur die sinds de jaren tachtig voornamelijk in de Verenigde Staten werkt. Rutger won reeds een Golden Globe, twee Gouden Kalveren en een Rembrandt Award. Bij ons is Rutger vooral bekend voor zijn hoofdrol als ridder Floris in de televisieserie Floris. In 1973 werd internationale bekend door zijn hoofdrol in Turks Fruit. In 1981 brak Rutger door in de Verenigde Staten met zijn rol in de film Nighthawks. In 1988 won hij een Golden Globe voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in de miniserie Escape From Sobibor.

Afgeleide namen: Rodger, Roger, Rogier

Geboortekaartjes met de naam Rutger

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rutger. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rutger of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rutger kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rutger of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Rutger   01 Jul 2011
blij van zo te heten!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455