Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rube

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Rube: Ruben is afgeleid van Rube dat "zie een zoon" betekent.

Bekende naamdragers

Rube Goldberg (1883-1970) was een belangrijke Amerikaanse cartoonist en medeoprichter van de National Cartoonists Society. Alhoewel hij gestudeerd had voor ingenieur begon hij in al snel te werken als professioneel cartoonist. Zijn cartoons rond Professor Lucifer Gorgonzola Butts gaan over absurd gecompliceerde apparaten voor de uitvoering van de eenvoudige taken. Ook nu nog word de term Rube Goldbergmachine gebruikt voor het aanduiden van onnodig gecompliceerde technische oplossingen. In 1948 ontving Rube Goldberg de Pulitzer-prijs voor zijn politieke cartoons die hij tekende voor de New York Sun.

Afgeleide namen: Reuben, Ruben

Geboortekaartjes met de naam Rube

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rube. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rube of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rube kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rube of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Dimitri   22 Jan 2013
Mijn zoon heet Rube en hij is er heel fier op. (nu 2jaar)


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455