Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rozemarijn

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Nederlands

Betekenis Rozemarijn: Rozemarijn is samengesteld uit "roos" en "Maria". Rozemarijn is tevens de naam van een tuinplant. Rozemarijn is een symbool voor vriendschap en trouw. De Oude Grieken associeerden de sterke geur van rozemarijn met de liefde en gebruikten het bij bruiloften.

Bekende naamdragers

Rozemarijn Moggré (1981) is een Nederlandse televisiepresentator en verslaggever. Rozemarijn startte haar loopbaan op de nieuwsafdeling van de regionale omroep Radio M Utrecht. Vanaf 2008 presenteerd ze het NOS Jeugdjournaal.

Afgeleide namen: Roosmarij, Rosemarijn, Rosemary, Rozemarie, Rozemarijn, Rozemarijntje

Geboortekaartjes met de naam Rozemarijn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rozemarijn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rozemarijn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rozemarijn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rozemarijn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455