Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Roy

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Iers

Betekenis Roy: Roy is een Ierse jongensnaam met als betekenis "de rode". Roy kan ook afgeleid zijn van de Franse naam le roi, met als betekenis "koning".

Bekende naamdragers

Roy Orbison (1936-1988) was een Amerikaanse country- en rockzanger. Enkele van zijn bekende hits zijn Only The Lonely en Oh, Pretty Woman. Verder Roy schreef heel wat hits voor andere groepen. Zo schreef hij Claudette voor The Everly Brothers. Roy staat sinds 1987 in de Rock and Roll Hall of Fame en sinds 1989 in de Songwriters Hall of Fame. In 2010 kreeg Roy een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

Afgeleide namen: Elroi, Elroy, Leeroy, Leroi, Leroy, Roi

Geboortekaartjes met de naam Roy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Roy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Roy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Roy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Roy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Roy   07 Jan 2012
Machtig mooi


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455