Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Roxane

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Perzisch

Betekenis Roxane: Roxane is een Perzische naam met als betekenis "morgenstond" of "de schitterende".

Bekende naamdragers

Roxane is de artiestennaam van de Vlaamse zangeres Roxanne Kalishoek (1979). Roxane scoorde haar eerste solosucces met een cover van I Wanna Dance With Somebody. Ze werd pas bekend door haar deelname aan de voorrondes van Eurosong 2004. Ze viel toen op door haar sexy optreden. Twee jaar later probeerde ze opnieuw deel te nemen aan Eurosong maar geraakte niet verder dan de halve finale. In 2006 trad ze op als paaldanseres tijdens een kerstfeest van de Belgische blauwhelmen in Libanon. Dit optreden werd pas in 2007 bekend gemaakt.

Roxane Mesquida (1981) is een Franse actrice. Hoewel Roxane nooit acteerlessen volgde, kreeg ze veel rollen in meestal Franse films.

Afgeleide namen: Roxana, Roxanne, Roxy

Geboortekaartjes met de naam Roxane

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Roxane. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Roxane of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Roxane kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Roxane of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

stefanie   04 May 2015
ik wou dat ik roxane heette


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455