Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rosalinde

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Rosalinde: De meisjesnaam Rosalinde bestaat uit "Roos" en "Linde". Linde kan betrekking hebben op de gelijknamige boom maar kan ook "slang" betekenen; Dit was een dier dat bij de Germanen symbool stond voor "kenner van geheimen".

Bekende naamdragers

Rosalinde Kikstra (1987) is een Nederlands model die in 2009 de eerste serie van Benelux' Next Top Model won. Daardoor won Rosalinde een contract bij het modellenbureau MTA Models, een printcampagne van Max Factor en een fotoreportage in het glamourblad Beau Monde.

Afgeleide namen: Rosalina, Rosalinda, Rosaline, Rosaly, Rosalyn

Geboortekaartjes met de naam Rosalinde

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rosalinde. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rosalinde of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rosalinde kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rosalinde of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Roselinde   16 Jan 2011
Een afleiding is ook Roselinde


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455