Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Roosmarijn

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Nederlands

Betekenis Roosmarijn: Roosmarijn is samengesteld uit "roos" en "Maria" (betekent "droefheid). Rozemarijn is tevens de naam van een tuinplant.

Bekende naamdragers

Roosmarijn Reijmer (1979) is een Nederlandse radio-dj voor de AVRO op 3FM. In 2003 werd Roosmarijn fulltime muzieksamensteller bij 3FM. Daarnaast werkt ze radio-regisseur op diverse festivals. In 2008 wint Roosmarijn de Radiobitch Award voor Aanstormend Talent.

Afgeleide namen: Roosmarij, Rozemarie, Rozemarijntje

Geboortekaartjes met de naam Roosmarijn

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Roosmarijn. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Roosmarijn of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Roosmarijn kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Roosmarijn of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Roosmarijn   24 Aug 2020
Betekent Douw van de zee. Inmiddels blij met mijn naam. Hij komt niet zo vaak voor. Wordt wel vaak verward met rozemarijn. Moet mijn naam dan ook geregeld spellen


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455