Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Romain

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Romain: De jongensnaam Romain is afgeleid van het Latijnse Romanus en betekent letterlijk "Romein".

Bekende naamdragers

Romain Deconinck (1915- 1994) was een Vlaams acteur en zanger, die beschouwd als één van de boegbeelden van het Vlaamse volkstheater. Hij is vooral bekend voor van zijn samenwerkingen met Gaston en Leo. Romain schreef ruim 120 verschillende toneelstukken, waaronder Bij Tante Wanne en Dag Katrien, die ondertussen bij het vaste repertoire van het volkstoneel behoren. Hij speelde in films zoals Mira, Help! De Dokter Verzuipt, Dokter Pulder Zaait Papavers en Koko Flanel. In 1987 werd Romain door de Snorrenclub Antwerpen tot "Snor van het Jaar" uitgeroepen. Aan de trappen van de Minardschouwburg staat een standbeeld van Romain Deconinck.

Romain Rolland (1866-1944) was een Franse schrijver. In 1915ontving Romain Rolland winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur maar als pacifist besliste hij om het prijsgeld te schenken aan het Rode Kruis. Na de Eerste Wereldoorlog werd hij fel tegenstander van Franse nationalisme en conformisme en richtte zich op de Hindoe mystiek. In 1924 schreef hij een boeken over Gandhi en het Hindoeïsme.

Afgeleide namen: Manus, Romanie, Romanus, Romeo, Romanie

Geboortekaartjes met de naam Romain

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Romain. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Romain of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Romain kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Romain of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455