Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rogier

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Rogier: Rogier is afgeleid van de Germaanse naam Rodger, met als betekenis "roemvolle strijder met speer".

Bekende naamdragers

Rogier van der Weyden (ca. 1400-1464) was een kunstschilder behorende tot de school der Vlaamse Primitieven en wordt beschouwd als een van de belangrijkste schilders van de 15e eeuw. Rogier schilderde vooral altaarstukken en portretten. Zijn belangrijkste en invloedrijkste werk is Kruisafneming, dat zich nu bevindt in het Museo Del Prado in Madrid.

Afgeleide namen: Rodger, Roger, Rutger

Geboortekaartjes met de naam Rogier

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rogier. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rogier of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rogier kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rogier of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Rots   22 Nov 2014
Uhh ik weet niet wat je denkt maar Rots is een veel coolere naam. Rots is trouwens een combinatie van Rogier en Mats

Kay-Arne   22 Nov 2014
Dat vind ik nou een stoere naam zeg. Ik houd trouwens ook erg van mijn speer. Ik ken een Kay Kay die een speer door een ruit gepenetreert heeft stoer he?


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455