Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Roelof

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Roelof: Roelof is een Germaanse naam met als betekenis "roemrijke wolf".

Bekende naamdragers

Roelof Klein (1877-1960) was een Nederlands roeier, die Nederland op de Olympische Spelen van 1900 vertegenwoordigde en hierbij twee medailles won. Later emigreerde Roelof later naar de Verenigde Staten.

Roelof Luinge (1955) is een Nederlandse voetbalscheidsrechter. Roelof debuteerde in 1983 tijdens de wedstrijd NAC-VVV. Hij heeft een record aantal van 740 wedstrijden in het betaald voetbal gefloten. Roelof werd uitgeroepen tot beste scheidsrechter van het seizoen 2005/2006.

Afgeleide namen: Roelf, Rolf, Rudolf, Rudolph

Geboortekaartjes met de naam Roelof

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Roelof. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Roelof of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Roelof kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Roelof of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455