Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Roel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Roel: De jongensnaam Roel is een verkorting van de Germaanse naam Roeland met als betekenis "beroemd in het land".

Bekende naamdragers

Roel Felius (1988) is een Nederlandse zanger die in 2003 bekend werd als vertegenwoordiger voor Nederland tijdens de Junior Eurovisiesongfestival met het liedje Mijn Ogen Zeggen Alles. Op zijn negende en twaalfde nam hij deel aan het VARA Kinder Songfestival, waar hij telkens winnaar van Zeeland werd. Roel Felius trad ook op in musicals, zoals Narnia De Musical en High School Musical. In 2006 was Roel Felius één van de deelnemers van Steracteur Sterartiest en eindigde op de tweede plaats.

Roel Vanderstukken (1976) is een Vlaams acteur en zanger. Roel werd in Vlaanderen bekend voor zijn rol als Jelle Demeester in de soap Wittekerke. Daarna speelde hij in de reeks en de telenovelle LouisLouise. In 2006 nam hij deel aan Steracteur Sterartiest waar hij tweede werd, na Stan Van Samang.

Afgeleide namen: Roeland, Roland, Orlando

Geboortekaartjes met de naam Roel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Roel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Roel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Roel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Roel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

roel   17 Nov 2009
prachtige naam!!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455