Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Robert

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Robert: Robert is een variant van de Germaanse jongensnaam Robrecht, met als betekenis "schitterend door roem".

Bekende naamdragers

Robert F. Kennedy (1925-1968) was een Amerikaans jurist. Hij was broer van de Amerikaanse president John F. Kennedy, die hem in 1961 benoemde tot minister van Justitie. Robert trad daadkrachtig op tegen de Amerikaanse maffia. Tijdens een campagnebijeenkomst in Los Angeles voor de verkiezing van 1968 werd Robert neergeschoten en overleed de volgende dag.

Robert Schumann (1810-1856) was een Duitse componist, die behoorde tot de belangrijkste componisten van de muzikale periode van de Romantiek. Robert heeft een groot aantal belangrijke pianowerken en liederen nagelaten.

Afgeleide namen: Robbe, Robert, Robbert, Robbie, Robbin, Roberta, Robin

Geboortekaartjes met de naam Robert

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Robert. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Robert of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Robert kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Robert of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455