Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Robbert

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Robbert: Robbert is een variant van de Germaanse naam Robrecht, met als betekenis "schitterend door roem".

Bekende naamdragers

Robbert Dijkgraaf (1960) is een Nederlands wiskundige, theoretisch natuurkundige en universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Robbert doet vooral onderzoek op snaartheorie en kwantumzwaartekracht. Robbert probeert op verschillende manieren de wetenschap te populariseren, zoals door artikels te schrijven voor NRC Handelsblad en Foliaen samen te werken met wetenschappelijke televisieprogramma's. In 2003 ontving Robbert de Spinozapremie voor zijn wetenschappelijk werk.

Afgeleide namen: Robbe, Robert, Robbie, Robbin, Robert, Roberta, Robin

Geboortekaartjes met de naam Robbert

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Robbert. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Robbert of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Robbert kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Robbert of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455