Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rob

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Rob: De jongensnaam Rob is een verkorting van Robrecht, een Germaanse naam die "schitterend door roem" betekent.

Bekende naamdragers

Rob Stenders (1956) is een Nederlands DJ, televisiepresentator en oprichter van KXradio. Hij presenteerde radioprogramma's op verschillende zenders zoals VARA, Fantasy FM (België), Veronica, Power FM en 3FM. In 1990 presenteerde Rob Stenders het muziekprogramma Countdown voor Veronica-TV. In 2005 ontvangt Rob de Zilveren Reismicrofoon en in 2005 de Marconi-Award voor zijn ganse loopbaan. In 2005 richtte hij zijn eigen radiostation op, KXradia, maar twee jaar later begint hij toch opnieuw te presenteren voor 3FM.

Rob de Nijs (1942) is een Nederlands zanger die in 1962 een talentjacht won met zijn band Rob de Nijs & de Lords. Pas zijn derde nummer, Ritme Van De Regen, werd een grote hit. In 1969 begon hij ook te acteren als Bertram Bierenbroodspot in de televisieserie Kunt U mij de Weg naar Hamelen Vertellen, Mijnheer? Daarna maakte hij nog verschillende hits die nu nog bekend zijn: Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula, Malle Babbe, Alles Wat Ademt, Banger Hart en Avond. In 1980 wordt Rob de Nijs uitgeroepen tot populairste Nederlandse zanger.

Rob Vanoudenhoven is een Vlaamse televisiepresentator die zijn carrière begon door scenario's te schrijven voor Chris Van den Durpel. In 1997 werd Rob Vanoudenhoven ontdekt door Mark Uytterhoeven die hem liet meespelen in Alles Kan Beter. In 1998 presenteerde Rob zijn eigen show, de XII Werken van Vanoudenhoven, die enorme kijkcijfers genoot en waardoor Rob nationaal bekend werd.

Afgeleide namen: Robbe, Robbert, Robbie, Roberta, Robertina

Geboortekaartjes met de naam Rob

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rob. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rob of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rob kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rob of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

rob    16 Jan 2012
ik vind het een prachtige naam

rob vandenheuvel   11 Nov 2011
ik heet rob supernaam

Anke   20 Jan 2011
mijn broertje heet Rob!! :S

Britt*28   16 Nov 2009
Ik heb ook sinds kort een Rob leren kennen. Hij is zo charmant, leuk, lief, en opwindend. Die jongen heeft mijn hart veroverd. Ik kan niet meer eten of drinken sinds ik hem ken. Hij is de man van mijn dromen! Ik moet alleen op een menswaardige manier mijn huidige vriend inclusief zijn honden zien te dumpen.

Janet   16 Nov 2009
Hey wat een leuke reactie op mijn naam. Nou Rob dan bof jij maar! lijkt me heerlijk om weer LIEFDE te voelen van een iemand die echt om je geeft. Ik hoop dat er ooit ook een Rob op een wit paard mij komt bevrijden uit mijn torentje :-/

rob   16 Nov 2009
Nou Janet...ik ben met de naam rob geboren...en het heeft me niet veel geluk gebracht tot 4 weken geleden....toen ontmoette ik de mooiste vrouw op aarde die toevallig...je gelooft het niet...JANET heet!

Janet   16 Nov 2009
Rob vind ik een woest aantrekkelijke naam !

Rob   16 Mar 2009
Ik ben van 1988 en vind het een mooie naam. Valt ook lekker te verkleinen naar robbie wat veel mensen gebruiken. Ik vind het in ieder geval een super naam!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455