Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rixt

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Rixt: Rixt is een Friese meisjesnaam met als betekenis "de machtige".

Bekende naamdragers

Rixt (1887-1979) is de pseudoniem van Hendrika Akke van Dorssen, een Nederlandse dichteres die in het Fries publiceerde. Toen ze in een kuuroord werd behandeld voor tuberculose leerde ze de dichter Philip van Goethem kennen, onder wiens invloed ze begon te dichten. Voor haar dichtbundel De gouden Rider kreeg Rixt in 1953 de Gysbert Japicxpriis toegekend, de hoogste Friese literaire onderscheiding. In de gemeente Leeuwarden is een straat naar haar vernoemd, de Rixtwei.

Rixt Leddy (1976) is een Nederlands actrice, die vooral bekend is van haar van Dian Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast speelde ze een bijrol in de film Zwartboeken en in de dramaserie Gooische Vrouwen.

Afgeleide namen: Rikst, Rikza, Rixta

Geboortekaartjes met de naam Rixt

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rixt. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rixt of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rixt kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rixt of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455