Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis River

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis River: De naam River betekent letterlijk "rivier".

Bekende naamdragers

River Phoenix (1970-1993) was een Amerikaans filmacteur. River maakte zijn filmdebuut in 1982 in de serie Seven Brides for Seven Brothers. In 1986 werd hij wereldwijd bekend door zijn rollen in de films Stand by Me en The Mosquito Coast. River was ook een zanger, tekstschrijver en gitarist. Zo zong hij alle nummers in de film The Thing Called Lov en schreef hij een nummer voor de film Lone Star State Of Mind. In 1993 stierf River op 23-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne en cocaïne.

Afgeleide namen: Rivers

Geboortekaartjes met de naam River

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam River. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een River of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam River kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam River of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455