Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rik

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Rik: Rik is een Germaanse naam met als betekenis "de rijke" of "de machtige".

Bekende naamdragers

Rik van Looy (1933), bijgenaamd de keizer van Herentals, was een succesvol en populair Belgisch wielrenner, die in totaal 493 wedstrijden won. Rik werd tweemaal wereldkampioen op de weg en won als enige alle wielerklassiekers. In 2005 ontving Rik Van Looy de prijs van Sportpersoonlijkheid van het jaar van de provincie Antwerpen voor zijn inzet en bezieling in de Vlaamse Wielerschool.

Rik Hoogendoorn (1958) is een Nederlands acteur, die vooral bekend is van zijn rol als Rik in het populaire televisieprogramma Sesamstraat. Rik was verder te zien in Flodder en in Kees & Co. Van 2002 tot 2006 was Rik medepresentator van het Sinterklaasjournaal.

Afgeleide namen: Ricky, Rico, Rijk, Rik

Geboortekaartjes met de naam Rik

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rik. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rik of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rik kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rik of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Rik   15 May 2019
Jow manne, Rik hier eh. Schone naam, hem ook wa "last" van dien stoeme grappeh. Is toch wel lache ze. Pintjes knallen me de mannen is altijd wel lache. Manne me de naam Rik hemme dikke pieten, lekker zuigbaar.

Rik   08 Nov 2014
Ik heet ook Rik, ben erg blij met deze naam. Klinkt best stoer en toch een beetje origineel. Soms maken mensen mopjes zoals stouterik of dommerik, maar ik weet dat het niet waar is. Daarom ben ik erg blij met deze naam. Groetjes, Rik


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455