Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Richard

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Richard: Richard is een Germaanse naam en betekent "sterke of machtige wachter". Richard was tijdens de Middeleeuwen een populaire naam voor Engelse vorsten, zoals Richard de Heilige en Richard Leeuwenhart.

Bekende naamdragers

Richard Nixon (1913-1994) was de 37ste president van de Verenigde Staten (1969-1974). Onder zijn leiding normaliseerde de relatie met China en trokken de Amerikaanse troepen zich terug uit Vietnam. Hij is vooral bekend van het Watergateschandaal dat leidde tot zijn ontslag.

Richard Wagner (1813-1883) was een Duits componist die vooral opera's schreef. Richard Wagner ontwikkelde muziekdrama's die een harmonie waren tussen muziek, woord en toneelspel. In de Duitse stad Bayreuth werd hiervoor zelfs een speciaal theater gebouwd.

Afgeleide namen: Dick, Dicky, Reiger, Ricar, Rijk, Rijker, Rikkert, Rits

Geboortekaartjes met de naam Richard

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Richard. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Richard of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Richard kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Richard of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455