Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rhune

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Scandinavisch

Betekenis Rhune: Rhune is Scandinavische naam met als betekenis "geheime formule" of "gedicht".

Afgeleide namen: Rune, Runar

Geboortekaartjes met de naam Rhune

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rhune of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje rhuneReacties

Reacties in verband met de voornaam Rhune kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rhune of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

rhune.vanmaele   28 Apr 2020
Hey,ik noem ook Rhune ik vind het eerlijk gezegd een mooie naam.Vroeger vond ik dat niet. (PSit is nu al de 2de reactie dat ik schrijf de vorige schreef ik op mijn andere computer!)

rhune   21 Apr 2020
Ik heet ook Rhune en ben nu al 11 jaar deze site bestond in 2009 en toen was ik dus geboren. Ik vind het eerlijk gezegd een mooie naam vroeger vond ik dat niet.

anoniem   15 Apr 2020
mijn bestie noemt rhune she is the best one

rhune   11 Apr 2020
mega leuke naam ik heet ook RHUNE

rhune   05 Apr 2020
super leuke naam dat weinig voorkomt

Rhune dc   26 Jan 2020
Ben heel blij met mijn naam het is iets anders dan andere

Tinne   18 Jan 2020
Mijn dochtertje van 16 maanden heet ook Rhune en het past haar perfect! Of het nu oorspronkelijk een jongens naam is of niet kan me eigenlijk weinig schelen! Voor mij is ze perfect net als haar naam. We krijgen trouwens enorm veel goede reactie’s over de naamkeuze van onze dochter dus ik denk dat het evengoed voor een meisje gebruikt kan worden

ik   12 Dec 2019
Rhune is een mooie meisjesnaam. Het is niet scandinavisch."La Rhune" is een berg in het baskenland en la is altijd vrouwelijk

rhune   01 Nov 2019
ik ben blij dat ik rhune genoemt ben want die naam zie ik bijna nooit voorbij komen

YVES   30 Apr 2019
Wat er ook geschreven wordt RHUNE is een jongensnaam. De vrouwelijke versie is RUNA of RHUNA. Doe maar een deftig research en je zal zien dat deze naam van oorsprong mannelijk is. geen probleem met wie zijn dochter zo wil noemen maar ga geen onzin en leugens uitkramen over het vrouwelijk zijn van deze naam want dat is hij niet. Speler van Club Brugge heette Rhune Lange.

dany   19 Aug 2018
mijn jongste zoon noemt rhune, lang gezocht naar naam die nie veel voorkwam, toen, dat je kon afkorten, en niet grappig overkwam met achternaam. is scandinavische naam, zowel voor jongens als meisjes, met of zonder H. en past goed bij zijn oudere broer ronan.fan   19 Jun 2018
Onze puppy zijn naam moet beginnen met letter R, heb ook voor Rhune gekozen

Rhune   08 Jun 2018
Ik noem ook rhune (ik ben een meisje). En ik vind het een mooie naam, die bij meisje niet zo vaak voorkomen.

rhune   27 Jan 2018
Rhune is een super mooie naam ik ben blij dat mijn mama en papa deze naam hebben gekozen voor mij

Denise   21 Jan 2018
Je schrijft Rhune voor een meisje en Rune (zonder H) is de uitvoering voor een jongen. Het is een Scandinavische naam en betekend geheim schrift of geheim geloof.

Johan.   23 Jan 2017
Mijn paard krijgt binnen enkele maanden een veulentje.Voor het stamboek moet de naam beginnen met R. Rhune is een prachtige naam, dit zowel voor een merrieveulen als voor een hengstje.

rhune   14 Oct 2015
de naam rhune is heel mooi maar meer voor een meisje

Francine   16 Dec 2014
Prachtige naam van mijn prachtige kleinzoon

Rhune   27 Nov 2014
Bij mij is het net hetzelfde verhaalals bij Rhune.H

rhune   18 Apr 2014
Ik hou van deze naam omdat het een mooie betekenis geeft. Sommige zeggen waarom word "Rhune" met een H gesreven omdat mijn mama dat gekozen geeft samen met mijn papa

kensey willems   04 Jan 2014
mijn zoontje noemt rhune was meteen verkocht toen k de naam ergens hoorde opduiken

Krista   14 Sep 2013
Ik vind het een prachtige naam met een mooie betekenis. Ik ben nu zwanger en overweeg mijn kindje die naam te geven.

rhune   23 Jul 2013
Op 25 06 2013 zag ik het licht en gaven mijn mama en papa mij deze mooie naam.

Kelly   03 Jun 2013
Naast onze Othys hadden we terug een leuke naam nodig. Binnen 5weken worden wij terug trotste ouders van kleine broer: Rhune!!!

ruhne   13 Mar 2013
kij leuke naam maar spijtig ben ik al dood

Wim   09 Jun 2012
Onze zoon heet ook Rhune , prachtige naam , toeval wilt dat zijn beste vriendje ook Rune heet , super toch ? Als ik de naam Rhune hoor is het 8 keer op de 10 een jongen , soms een meisje , maar ook voor een meisje vind ik het mooi !

cinda   18 Feb 2012
of je nu een dochtertje of zoontje hebt dat rhune noemt het is en blijft een mooie naam...mijn zoon noemt rhune e vind dit nog steeds goed passe bij mijn jonge...

RHUNE   13 Nov 2010
annelies je hebt gelijk rhune is een meisjes naam niks voor jongens

RHUNE   13 Nov 2010
die babla heeft gelijk!!!!!

rhune   05 Nov 2010
het is een super mooie naam, ik vind het ook een speciale naam !!!! ik zelf heet ook RHUNE!!!

Rhune   18 Oct 2010
Cole naam

babla   16 Sep 2010
rhune zo heet me nicht het is een prachtige naam als ike ken en als jij dat nii goe vindt dan ben je ne slet

Rhune H.   07 Sep 2010
Mama heeft deze naam gekozen omdat er iets was op het nieuws en het was over er een kind die Rhune hete en mama vond dat een super mooie naam en ze was al zwanger en ze zei: het is een meisje dus we noemen ons kindje Rhune en papa was ook tevreden over rhune! Het is een raar verhaal ik weet het!!!

bjorn   21 Mar 2010
ons zoontje is vorige week geboren en is Rhune genaamd. Het is voor ons een naam met een betekenis en een naam die we dolgraag horen. Wat anderen ervan vinden interesseerd mij geen bal.

torkomstige mama bvan rhune   06 Jan 2010
in maart wordt ik voor de eerste keer mama en heb ook voor de naam rhune gekozen, had de naam ergens gelezen en vanaf toen stond vast dat het de naam voor men toekomstige spruit zal worden

bj.v   30 Oct 2009
in maart worden we de trotse mama en papa en ons kindje zal ook rhune heten. Kvindt het echt een poetische naam!!!

Roxy   21 Oct 2009
Binnen ongeveer 3 weken zal ik de trotse mama van Rhune worden! Het is een prachtige stoere naam. En moest het toevallig een meisje zijn dan wordt het een Ruhne, maar die kans is heel klein.

Gielen Stef   11 Oct 2009
Rhune is een mooie naam,mijn vriendin is op 28 Juli 2009 bevallen van een prachtige zoon,rhune genoemd! Degene die dat een lelijke of geen toepasselijke naam vinden,hebben waarschijnlijk problemen met zichzelf en hun omgeving!

ikke   09 Oct 2009
onbekend is ne stomme naam, toch als je commentaar geeft wat nergens op staalt, schaam je!!

annelies   20 Sep 2009
Ik beval binne kort van een dochtertje rhune! Ik vindt dit nog steeds meer een meisjes naam dan een jongens naam.

Wencke   09 Sep 2009
ik ben onlangs bevallen van een dochtertje, en heb haar Rhune genoemd! Ik vond het steeds een mooie naam en heb altijd gezegd dat als ik een dochter zou krijgen, ze Rhune zou noemen. De betekenis achter de naam is in haar geval ook heel toepasselijk!

sofie   27 Aug 2009
mijn zoontje noemt ook rhune

ikke   18 Aug 2009
Rhune is afgeleid van Rune, en runen was een geschrift : Het runenschrift (kortweg runen) is het oudst bekende schrift dat in Germaanse landen werd gebruikt; het bestaat uit letters samengesteld uit meestal rechte en hoekige lijnen die gemakkelijk in bijvoorbeeld steen of hout kunnen worden gekrast. Bij gebruik op metaal werden ook wel ronde vormen gebruikt. Het aanbrengen van runen werd destijds ook wel "ritsen" genoemd.[1] Futhark is de benaming voor verscheidene Oudgermaanse runenalfabetten. De term voor de wetenschappelijke bestudering van runenalfabetten, runeninscripties en hun geschiedenis, is runologie. Runeninscripties zijn bekend van ca. 150 tot 1200 na Chr. en in Scandinavië nog een paar eeuwen langer. Hierna verloor het schrift geleidelijk de concurrentiestrijd met het Latijns alfabet. Het schrift werd met name voor inscripties op wapens, dagelijkse correspondentie, grafstenen et cetera gebruikt. In bijna alle gebieden waar Germaanse volkeren (waaronder de Vikingen) zijn geweest, kunnen runeninscripties aangetroffen worden.

anoniem   11 Aug 2009
ik vind rhune maar een rare naam die naam zouden ze beter aan apen geven ik ken er zo een .

rhune   12 Jun 2009
goeie betekenis

cinda   23 Feb 2009
mijn zoontje heet rhune


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455