Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Renée

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Renee: Renee (Renée) is afgeleid van het Latijnse woord renatus met als betekenis "wedergeboren". Mogelijk is Renee ook afgeleid van de meisjesnaam Irene die zijn oorsprong vindt in het Griekse woord eirene met als betekenis "vredelievende".

Bekende naamdragers

Renée Zellweger (1969) is een Amerikaanse actrice die bekend werd door haar rol in de film Jerry Maguire waar ze het liefje speelt van Tom Cruise. In 2000 kreeg Renée voor haar rol in de film Nurse Betty een Golden Globe voor Beste Actrice in een Komedie. Daarna kreeg ze nog verschillende Oscarnominaties. In 2005 trouwde ze met de countryzanger Kenny Chesney maar het huwelijk duurde maar enkele maanden.

Renee Olstead (1989) s een Amerikaanse zangeres en actrice. Toen ze nog maar 8 jaar was acteerde ze reeds in films en reclamespots. Als jazzzangeres trad ze in 2005 op tijdens het Live 8-Concert in Berlijn.

Renée en Renato is de naam van een Italiaans duo dat in 1982 een éénmalige maar wel enorme hit scoorde met het nummer Save Your Love, waarvan een half miljoen singles werden verkocht. Dit nummer werd in 1983 onder de titel Niemand Laat Zijn Kind Allen een hit voor Willy en Willeke Aleberti.

Afgeleide namen: Rene, René, Renée, Irene

Geboortekaartjes met de naam Renee

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Renee. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Renee of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Renee kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Renee of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

renee   07 Oct 2016
geboren mei 1944 ,vroeger hoorde ik het niet graag nu wel ,het betekend wedergeboren vind haar mooi klinken

Delphine   14 Apr 2011
ik ben 5maand zwanger en weten onlangs dat het een meisje zal zijn! Renée horen we heel graag het is een naam die niet zo vaak voorkomt maar toch af en toe eens!!! Soms twijfel ik wel eens maar na het lezen van de reacties staat het vast Renéetje zal het worden ! Grtz

Lore Leus   26 Mar 2010
Ik ben op 23/03 tante geworden van Renée het is een schat van een meisje. Nu weet ik tenminste wat het betekend ;d

Rene.   13 Mar 2009
Tijdens de ontruiming van de kamer in een bejaardenhuis van een oude tante van mij vond ik in een lade mijn eigen geboortekaartje terug uit 1958.Het zat nog in de originele enveloppe met een postzegel van 4 cent.Het was een mooie ervaring,en het kaartje blijf ik voor altijd bewaren.

renée   17 Sep 2008
amai da weten we dan ook weeral, dat ik daarvan ben afgeleid xD

Inge   16 May 2008
Mijn jongste dochter heet Renée, zij is 6 jaar.Ze is heel trots op haar naam en op de schrijfwijze hiervan.Het accent op de 1ste "E" achteraan vindt ze speciaal.ik ben heel blij voor deze naam te hebben gekozen.

renee coryn   28 Feb 2008
super goed dit is een van de enige sites waar ik mijn naam vind die juist geschreven is. bedankt daarvoor en voor de vele informatie. gr. renee coryn


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455