Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis René

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Rene: Als meisjesnaam is Rene (of René) een verkorting van Irene, met als betekenis "vrede", als jongensnaam is Rene een variant van Rein, met als betekenis "raadsman".

Bekende naamdragers

René Froger (1960) is een Nederlandse zanger. In 1988 Een jaar later scoorde René zijn eerste hit met het nummer Winter in America . Een jaar later maakte hij samen met Het Goede Doel een nummer één-hit in Nederland met het nummer Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken. In 1992 kreeg René voor zijn album Matters Of The Heart een Edison Award voor het beste album nationaal en een platina plaat voor meer dan 100.000 verkochte exemplaren. Na dit grote succes werd René een megaster en zijn talrijke concerten werden steeds uitverkocht. René Froger is getrouwd met Natasja Kunsten hebben twee kinderen: Maxim Didier.

René Verreth (1940) is een Vlaams acteur, die vooral bekend is als Philemon Persez in populaire televisieserie De Collega's. Verder was hij te zien in Het Pleintje, Heterdaad, Thuis, Spoed en De Kotmadam.

Afgeleide namen: Erena, Erene, Ira, Ireen, Iren, Irena, Rena, René, Renée

Geboortekaartjes met de naam Rene

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rene. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rene of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rene kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rene of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455