Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Reinoud

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Reinoud: Reinoud is afgeleid van de Latijnse naam Reginald, met als betekenis "raadsman van de heerser".

Bekende naamdragers

Reinoud I van Gelre (1255-1326), ook bekend als Reinoud de Strijdbare, was graaf van Gelre van 1271 tot 1326. In 1276 trouwde hij met Imgard van Limburg, maar hun huwelijk bleef kinderloos. In 1286 huuwde Reinoud met Margaretha van Vlaanderen en samen kregen ze 5 kinderen: Reinoud, Margaretha, Gwijde, Elisabeth en Filippa. Reinoud werd in 1317 door de Duitse koning Frederik de Schone in de rijksvorstenstand verheven.

Reinoud van Vught (1960) is een Nederlands kunstschilder die deel uit maakt van de Tilburgse School. Reinoud maakt abstracte schilderijen die geïnspireerd zijn uit de natuur. Hij maakt veel gebruik van warme kleuren en zet de verf er dik op. Reinoud won verschillende prijzen, waaronder Aanmoedigingsprijs Amsterdams Fonds Voor De Kunsten (1991), Philip Morris Kunstprijs (1997) en de Jeanne Oosting prijs (2000).

Afgeleide namen: Reinald, Reinhold, Reinold, Reinout

Geboortekaartjes met de naam Reinoud

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Reinoud. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Reinoud of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Reinoud kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Reinoud of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455