Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rebecca

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Rebecca: De meisjesnaam Rebecca betekent waarschijnlijk "de bindende". Rebecca komt in de bijbel voor als vrouw van Izaak, moeder van Jacob en Ezau.

Bekende naamdragers

Rebecca Bijker (1975) is een Nederlandse presentatrice bij de Evangelische Omroep, waar ze Nederland Helpt presenteert, een televisieplatform voor hulpverlenend Nederland. Vanaf 2007 presenteert Rebecca ook het medische programma Afslag UMC.

Rebecca Soni (1987) is een Amerikaanse zwemster van Hongaarse afkomst. Rebecca maakte haar internationaal debuut debuut tijdens het WK kortebaan 2006 in Sjanghai, waar ze vierde werd op de 200 meter schoolslag. Op de Olympische Spelen in Peking (2008) won Rebecca goud en het wereldrecord op de 200 meter schoolslag. Een jaar later werd ze wereldkampioen op de 100 meter schoolslag.

Afgeleide namen: Becca, Beck, Becka, Becky, Rebbeca, Rebbecca, Rebeca, Rebekka, Rifca, Rifcah

Geboortekaartjes met de naam Rebecca

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rebecca. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rebecca of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rebecca kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rebecca of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455