Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Raven

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Raven: Raven is een Germaanse naam met als betekenis "raaf", een zwarte kraaiachtige vogel.

Bekende naamdragers

Raven-Symoné Christina Pearman (1985) is een Amerikaans actrice en zangeres. Reeds als baby was Raven te zien in advertenties. In 1989 kreeg ze de rol van Olivia in deze televisieserie The Cosby Show. Daarna was Raven te zien in de sitcom Hangin' with Mr. Cooper en in vele films, waaronder The Little Rascals, Doctor Dolittle en Zenon: Girl Of The 21st Century. In 2003 kreeg ze haar eigen show bij Disney Channel: That's So Raven. Voor deze serie kreeg ze in 2005 een nominatie voor een Emmy Award. Als zangeres heeft Raven verschillende albums uitgebracht, maar met weinig commercieel succes.

Afgeleide namen: Rava, Ravana, Ravenna, Ravina, Ravinia, Rayven, Rayvin

Geboortekaartjes met de naam Raven

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Raven. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Raven of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Raven kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Raven of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455