Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Raul

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Raul: De jongensnaam Raul is een verkorting van Rudolf, een Germaanse naam met als betekenis "roemrijke wolf". Raul kan ook een variant zijn van de jongensnaam Raoul, met als betekenis "beroemd in het land".

Bekende naamdragers

Raul Castro Ruz (1931) is een Cubaans politicus en revolutionair, die sinds 2008 president is van Cuba, nadat zijn broer Fidel Castro te ziek werd. Raul is tevens opperbevelhebber van de strijdmachten in Cuba en minister van Defensie.

Raul Alfonsín (1927-2009) was een Argentijns politicus die 1983 tot 1989 president was van Argentinië. Hij won de verkiezingen die georganiseerd werd nadat de militaire dictatuur van Argentinië de Falklandoorlog tegen het Verenigd Koninkrijk verloren had.

Afgeleide namen: Raoul

Geboortekaartjes met de naam Raul

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Raul. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Raul of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Raul kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Raul of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

raul   10 Mar 2013
zoek het op


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455