Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Raphaël

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Raphael: Raphael betekent "God heeft genezen". In het Jodendom is Rafaël is de aartsengel die mensen genas. Ook in het Katholisisme wordt Rafaël als engel gezien.

Bekende naamdragers

Raphaël Poirée (1974) is de meest succesvolle Franse biatleet die acht keer wereldkampioen werd en 44 wereldbekers won.

Raphael Martos Sánchez (1943) is een Spaanse zanger die twee keer deel nam aan het Eurovisiesongfestival met de liedjes Yo Soy Aquel (1966) en Hablemos del Amor (1967). Reeds op zijn zeventiende was hij in Spanje bekend met liedjes zoals Te Voy a Contar mi Vida en A Pesar de Todo. Raphael acteerde ook in enkele films.

Afgeleide namen: Raf, Raphaël

Geboortekaartjes met de naam Raphael

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Raphael. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Raphael of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Raphael kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Raphael of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455