Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Raoul

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Raoul: De jongensnaam Raoul is een variant van de Germaanse naam Roeland met als betekenis "beroemd in het land".

Bekende naamdragers

Raoul Heertje (1963) is een Nederlandse tekstschrijver en stand-upcomedian. In 1990 initieerde Raoul samen met zijn broer Eric het gezelschap Comedytrain. Daarna werd hij uitgenodigd voor optredens in Engeland en Amerika. In 2009 begon Raoul zijn talkshow bij de VPRO: Heerlijk Eerlijk Heertje. Vanaf 2010 is Raoul te zien bij RTL4 in het programma Dit Was Het Nieuws.

Afgeleide namen: Roel, Roeland, Roland, Orlando

Geboortekaartjes met de naam Raoul

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Raoul. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Raoul of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Raoul kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Raoul of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455