Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ralph

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Ralph: De jongensnaam Ralph is afgeleid van Rafaël, met als betekenis "God heeft genezen".

Bekende naamdragers

Ralph Fiennes (1962) is een Brits acteur en broer van acteur Joseph Fiennes. Ralph maakte zijn debuut als acteur in de film Wuthering Heights, maar werd pas internationale bekendheid door zijn rol als Amon Goeth in Schindler's List. Voor deze rol kreeg hij een Oscarnominatie voor beste mannelijke bijrol. In 1996 kreeg Ralph zijn tweede Oscarnominatie voor Beste Acteur in The English Patient. Ralph is nationaal ambassadeur voor Unicef.

Ralph Boston (1939) is een Amerikaans atleet die in de jaren zestig uitblonk als verspringen. Ralph won drie Olympische medailles, werd meervoudig Amerikaans kampioen en verbrak twee wereldrecords.

Afgeleide namen: Raf, Rafaël, Ralf, Raphaël

Geboortekaartjes met de naam Ralph

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ralph. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ralph of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ralph kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ralph of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455