Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rafaël

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Rafael: Rafeal is een variant van Raphael, een Hebreeuwse jongensnaam met als betekenis "God heeft genezen". Rafaël was aartsengel uit het jodendom die mensen genas.

Bekende naamdragers

Rafael Pereira da Silva (1990) is een Braziliaanse voetballer die anno 2010 uitkomt voor de Engelse eersteklasser Manchester United. Rafael (1975) is een van de weinige Vlaamse illusionisten. Rafael won al verschillende belangrijke prijzen in binnen- en buitenland, waaronder de Siegfied en Roy Golden Lion Award in Las Vegas. Hij stond al op het podium toen hij 9 jaar was. Rafael staat bekend om zijn stijl, waarin hij humor combineert met magische effecten.

Rafael Correa (1963) werd in 2007 president van Ecuador. Rafael staat bekend als een linkse politicus en onderhoudt goede banden met Hugo Chávez, de president van Venezuela. Rafael is getrouwd met de Belgische Anne Malherbe.

Afgeleide namen: Raf, Rafaël, Rafel, Rafello, Ralf, Raphaël

Geboortekaartjes met de naam Rafael

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rafael. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rafael of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rafael kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rafael of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

rafael   08 May 2016
Ik wist get niet

rafael   11 Sep 2015
#swagnaam


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455