Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Raf

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Raf: De jongensnaam Raf is een verkorting van de Hebreeuwse naam Rafaël met als betekenis "God heeft genezen".

Bekende naamdragers

Raf Coppens (1965) is een Vlaamse cabaretier die in 1991 begon met een cabaretduo De Anonieme Artieste. Raf won de Humorologie-Marke en de Humo’s Comedy Cup prijzen. Sinds 2004 brengt hij jaarlijks een eindejaarsconference op VTM.

Raf Van Brussel (1971) is een Vlaamse zanger die eerst speelde in de groepen Liquid en Sunny Side Up, waarna hij startte met een sololoopbaan. Hij maakte radio hits zoals Talk To Me en Make Me Feel Good. Zowel in 2002 als 2004 nam hij deel aan de preselecties van Eurovisiesongfestival. Met zijn nummer Chemistry bereikte hij een gigantische radiohit. Hij trad ook op als gast in tv-programma's zoals Biebabeloela en Het Swingpaleis.

Afgeleide namen: Rafaël, Raphaël

Geboortekaartjes met de naam Raf

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Raf of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje rafReacties

Reacties in verband met de voornaam Raf kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Raf of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Raf   16 Jan 2013
onze kleinzoon, die vandaag is geboren, heeft deze naam van zijn gelukkige ouders gekregen. zij vonden dit gewoon een leuke naam.

leander   22 Nov 2009
onze stoere zoon Raf is geboren op 16-11-09

Mama van Raf   25 Mar 2009
Een korte stoere naam voor ons zoontje die geboren is op 9-1-2009

Anouk   01 Mar 2009
We wilden een stoere, krachtige naam voor ons prachtige zoontje. Raf, was meteen duidelijk.

Nardy   09 Feb 2009
Mijn zoon Raff is vorige week (in Amsterdam)geboren. Hij is zo zoet. Ik zal proberen het geboorte kaartje te mailen. Groet,Nardy

Raf   06 Sep 2008
Ik vind dat ik een erg stoere naam heb gekregen van mijn papa en mama!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455