Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rachel

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Rachel: Rachel is een Hebreeuwse naam die letterlijk "schaap" betekent. In het Oude Testament is Rachel de uitverkoren vrouw van Jacob en moeder van Jozef en Benjamin.

Bekende naamdragers

Rachel Weisz (1971) is een Joods-Engelse actrice die 1999 bekend werd door haar rol in de film The Mummy. In 2006 won Rachel een Oscar voor Beste Vrouwelijke bijrol voor haar vertolking in de film The Constant Gardener.

Rachel McAdams (1978) is een Canadees actrice die begon met acteren toen ze 13 jaar was. Rachel is vooral bekend is van de films Mean Girls en The Notebook. In deze laatste film speelde ze naast Ryan Gosling, waarmee ze een relatie begon. Op de MTV Movie Awards 2005 won het koppel The Best Kiss. Rachel McAdams is vegetariër

Rachel Kramer (1980) is een Nederlandse zangeres die in 2001 bekend werd door het programma Starmaker. Ze speelde daarna met groep K-otic die uit Starmaker voortkwam, maar startte kort daarna een solocarrière op te bouwen. In 2003 brengt Rachel waar eerste solosingle uit, We're Gonna Get Wild, maar ondanks de goede kritieken bleef het succes uit. Alhoewel Rachel reeds een carrière had besliste ze toch om in 2008 mee te doen met X Factor, waarin ze op de tweede plaats eindigde.

Afgeleide namen: Rachelle

Geboortekaartjes met de naam Rachel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rachel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rachel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rachel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rachel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Rachel van den Heuvel   30 Dec 2014
ik vindt het niet lief van jou Luna mijn naam betekend ook schaap :( en ik word er vaak mee gepest en je weet wel niet wat jou naam betekend!!!

Luna   14 Jan 2014
Whahahahahahahahahahahahaha!!!!!!! Mijn beste vriendin heet Rachelle, lig hier helemaal in een deuk!!!! Whahahahahahahaha, SCHAAP, MEHEHEHE!

mams   30 Jul 2011
Mijn kleindochter heet Rachel.Geb. op 26/10/2010. Eerst even wennen maar nu vind ik dit een hééél mooie naam die goed bij haar past zo'n schat. En de betekenis : is er een zachter en lieflijker dier dan een schaap?

Rachel   14 Sep 2010
haha schaapppp

Rachelle   02 Dec 2009
Heeeel erg voorschut . SCHAAAP .


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455