Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Rémi

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Remi: Remi is een verkorting van de Latijnse naam Remigius met als betekenis "roeier".

Bekende naamdragers

Remi Poppe (1938) is een Nederlands politicus en actief lid van de Socialistische Partij. Van 1994 tot 2002 was Remi Poppe lid van de Tweede Kamer en sinds 2006 opnieuw. Hij is een milieuactivist die streed tegen de mileuverontreiniging in het Rijnmondgebied en de vestiging van de Hoogovens op de Maasvlakte wist tegen te houden. In de Kamer hield Remi zich vooral bezig met milieubeheer en landbouw.

Remi Piryns (1920-2004) was een Vlaamse jurist die bekend stond om zijn Groot-Nederlandse gedachte. Toen hij studeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven was Remi Piryns praesis van KVHV-Leuven en hoofdredacteur van Ons Leven. Hij was voorzitter van het Algemeen Nederlands Congres en streefde naar een betere samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen.

Afgeleide namen: Remian, Remie, Remies, Remigio, Remigius, Remina

Geboortekaartjes met de naam Remi

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Remi. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Remi of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Remi kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Remi of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Emma   07 Oct 2016
Remi is een kei sexy naam!

remy   07 Dec 2010
heel mooie jongens naam

Nikita   14 Jul 2010
remi is sexy!!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455