Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Râna

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Arabisch

Betekenis Rana: Rana is een Arabische naam met als betekenis "schoonheid". Rana kan ook een verkorting zijn van Rania, dat "de tevredene" betekent.

Bekende naamdragers

Rana Hussein (1969) is een dochter van voormalig Iraaks president Saddam Hussein. In 1995 vertrok Rana met haar man Saddam Kamel al-Majid naar Jordanië, maar vlak na hun terugkeer naar Irak werd haar man vermoord, niettegenstaande het feit dat ze gratie hadden verkregen van Saddam Hussein. Sinds 2003 wonen Rana en haar kinderen in Jordanië nadat koning Abdullah hun asiel verleende.

Afgeleide namen: Rania, Ranya

Geboortekaartjes met de naam Rana

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Rana. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Rana of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Rana kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Rana of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

J.Zwier   29 Sep 2012
Mijn dochter heet Rana. Het is een oud germaanse naam. Rana was de godin van de zee

Anneleen   09 Jun 2012
Mijn hond heet Rana... en die is heel blij met haar naam!

Annet   16 Dec 2011
Rana Naïme; betekent in het turks zacht, knap, mooi, is een officiële turkse meisjes naam. Samenvoeging van Ramiz en Naïme haar turkse oma en opa

Sarah   09 Feb 2011
Rana betekent wel kikker in het Spaans


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455