Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Quincy

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Quincy: Quincy is afgleid van het Latijns quintus, met als betekenis "de vijfde". Vroeger werd deze naam gegeven aan het vijfde kind.

Bekende naamdragers

Quincy Jones (1933) was een jazzmuzikant, arrangeur en producer. In de jaren vijftig speelde Quincy jazz met beroemdheden zoals Dinah Washington, Lionel Hampton en Dizzy Gillespie. Vanaf 1951 hield Quincy zich vooral bezig met het schrijven, arrangeren en produceren van muziek. Quincy kreeg maar liefst 76 nominaties voor een Grammy Award genomineerd, en won er 26 daadwerkelijk. Van 1991 tot 1997 woonde hij samen met actrice Nastassja Kinski.

Afgeleide namen: Kwinten, Quintin, Quentin, Quincey, Quinsy, Quint, Quinta, Quinten,Quintey, Quintie, Quintijn, Quinty

Geboortekaartjes met de naam Quincy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Quincy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Quincy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Quincy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Quincy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455