Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Quentin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Quentin: Quentin is afgeleid van het Latijnse woord quintus met als betekenis "vijfde". Vroeger werd de voornaam Quentin dikwijls gegeven aan het vijfde kind. Andere voornamen die met getallen te maken hebben zijn Quartus (vier) en Octaaf (acht).

Bekende naamdragers

Quentin Tarantino (1963) is een Amerikaanse filmregisseur en acteur. De bekendste films die Quentin regiseerde zijn Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill en Death Proof. Typische kenmerken voor zijn films zijn de aanwezigheid van expliciet geweld en de verwijzing naar andere films. In sommige van zijn films speelt Quentin ook als acteur, zoals in Reservoir Dogs, Pulp Fiction en From Dusk Till Dawn. Hij werd 7 keer genomineerd voor een Oscar en won in 1995 de Oscar voor Origineel Scenario. Daarnaast schreef Quention scenario's voor andere regisseurs. Sommige thema's komen herhaardelijk voor: de driehoeksscène waarbij drie of meer mensen een pistool op elkaar richten, flashbacks, buitenbeelds geweld, een tas met een waardevolle inhoud en blote voeten.

Afgeleide namen: Kwinten, Quintin, Quentin, Quint, Quinta, Quinten, Quintie, Quintijn

Geboortekaartjes met de naam Quentin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Quentin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Quentin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Quentin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Quentin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455