Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Pleun

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Nederlands

Betekenis Pleun: Pleun is een Nederlandse naam die afgeleid is van Appolonius, met als betekenis "van Apollo". Apollo was één van de belangrijkste Griekse goden.

Bekende naamdragers

Pleun van Leenen (1901-1982) was een Nederlandse langeafstandsloper, die gespecialiseerd was in de marathon. Pleun werd meervoudig Nederlands kampioen en nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen. In 1926 maakte Pleun zijn marathondebuut bij de marathon van Rotterdam, die hij als derde eindigde. In 1928 vertegenwoordigde hij Nederland op Olympische Spelen maar eindigde op de 55e plaats.

Afgeleide namen: Pleuni, Pleunie, Pleuntje

Geboortekaartjes met de naam Pleun

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Pleun. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Pleun of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Pleun kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Pleun of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455