Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Pim

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Pim: Pim is een verkorting van Willem, met als betekenis "beschermer".

Bekende naamdragers

Pim Fortuyn (1948-2002) was een controversiƫle Nederlandse politicus en auteur. Pim was van 1990 tot 1995 bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen richtte hij zijn eigen Lijst Pim Fortuyn (LPF) op. Pim werd in 2002 vermoord op het Media Park te Hilversum, negen dagen voor een voorspelde grote zege van de LPF bij de verkiezingen. Typisch voor Pim waren zijn opmerkelijke uitspraken en onconventionele agressieve manier van debatteren.

Geboortekaartjes met de naam Pim

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Pim. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Pim of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Pim kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Pim of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455