Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Pierre

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Pierre: De jongensnaam Pierre is een Franse variant van Petrus en betekent "de betrouwbare".

Bekende naamdragers

Pierre Cuypers (1827-1921) was een bekend Nederlands architect. Hij ontwierp meer dan 100 kerken, maar is vooral bekend als architect van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam.

Pierre Curie (1895-1906) was een Frans natuurkundige. Samen met zijn broer Jacques ontdekte hij de piƫzo-elektriciteit, het verschijnsel dat kristallen van bepaalde materialen onder invloed van druk een elektrische spanning produceren en andersom. Hij was de opsteller van de wet van Curie (voor een paramagnetische stof geldt dat de magnetische susceptibiliteit omgekeerd evenredig is met de absolute temperatuur) en ontdekker van de elementen radium en polonium. In 1903 ontving Pierre Curie, samen met zijn vrouw en Henri Becquerel, de Nobelprijs voor de Natuurkunde.

Afgeleide namen: Petrus, Pieter, Pit, Piet, Pieter, Pedro, Pierre

Geboortekaartjes met de naam Pierre

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Pierre. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Pierre of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Pierre kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Pierre of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455